O Lidze ochrony
To dział w którym wy macie prawo protestować przeciw złu i bronić siłą ciała i argumentów ukochanego przez siebie bohatera. To WY zakładacie Ligi Ochrony ja udzielam się tylko jako ta zła, która odparowuje atak! Walczcie dzielnie a może uda wam się mnie przekonać i uratujecie jakieś niewinne życie!
Wiedziałam, że się ucieszysz!!!
Abby! Abby, tylko wam Abby w głowie! Abby wróci
Nie broń Syriusza bo nie robię mu teraz krzywdy, nie?
Dopiero będę
Nie! Nigdy dość
Znęcania się musi być odpowiednia ilość w stosunku do tego jakie życie mieć mają! Syriusza muszę po katować trochę na przyszłość, nie myślcie że innym się nie dostanie, Remus stoi już w kolejce jako następny, za nim jest April i Maddie, Peter się też złapie... Sprawiedliwość musi być!!
Chcąc nie chcąc kiedyś będę musiała to zrobić! Ale to tylko troszkę, zrozumcie! Nie mogą mieć zbyt lekkiego życia!!!
No ale to inne opowiadanie i inny Remus! Ja wiem, że on raczej nie ma nigdy łatwego życia, ale bądźmy szczerze, że w szkole był innym człowiekiem a potem innym i sądzę, że to właśnie życie go zmieniło. Idąc za panią Rowling nie mogę utrzymać Maddie przy Remusie, gdyż gdy go poznajmy, jest samotnym człowiekiem. Stąd to męczenie, muszę w niektórych kwestiach być konsekwentna z książką Ale tylko troszkę go pomęczę...